Het komt helaas regelmatig voor dat werknemers ziek worden. Wanneer er sprake is van dreigende langdurige uitval door een ziektegeval kan een arbeidsdeskundige worden ingeschakeld. Deze kan helpen bij het zoeken naar structurele oplossingen voor alle partijen. Een arbeidsdeskundige helpt de organisatie dus met de continuïteit maar zorgt er daarnaast voor dat de WVP (Wet Verbetering Poortwachter) nageleefd wordt. Deze wet schrijft voor dat de werkgever arbeidsdeskundig onderzoek uit laat voeren wanneer een werknemer op dit moment niet in staat is om te werken om in kaart te brengen of de werknemer nog, op een later moment, aan het werk kan.

Verschillende soorten arbeidsdeskundigen
De arbeidsmarkt is natuurlijk heel divers. Bijna geen enkele baan is hetzelfde door de combinatie van situatie en persoonlijkheid. Een arbeidsdeskundige is net zo. Ze zijn gespecialiseerd op bijvoorbeeld financiële of juridische aspecten van verzuim van de werknemers. Andere specialisaties zijn sociaal en maatschappelijk. Een arbeidsdeskundige geeft advies over terugkeer naar werk en doet onderzoek naar welke maatregelen en stappen er gezet moeten worden door verschillende partijen om terugkeer naar de arbeidsmarkt weer mogelijk te maken.

Arbeidsdeskundige en offertes vergelijken
Het mag dan duidelijk zijn dat een arbeidsdeskundige in veel gevallen nuttig kan zijn en geld kan besparen. Wanneer u op zoek gaat naar een geschikte aanbieder zult u terecht komen in een overvloed van aanbieders. Het is lastig om hier zomaar een geschikte aanbieder uit te selecteren. Om wat structuur aan te brengen in uw zoektocht raden we aan om verschillende arbeidsadviseurs met elkaar te vergelijken. Zo krijgt u namelijk een beter beeld van welke aanbieder het beste bij u past. Helaas is het vaak nogal wat werk om dit voor elkaar te krijgen. Het blijkt dat niet alle informatie zomaar te vinden is, daarnaast is het de vraag welke aanbieders u precies gaat vergelijken. Het is niet mogelijk om álle aanbieders te vergelijken. Ook is het zo dat niet alle informatie zomaar te vinden is. Vaak moet u eerst een offerte aanvragen voor u over alle informatie beschikt.

Niet ideaal dus, zo’n zoektocht. Toch wilt u een goede keuze maken! Om u daarbij te helpen hebben we een vergelijkingsservice. Bij outplacementopties.nl kunt u helemaal gratis en vrijblijvend offertes aanvragen van verschillende, gerenommeerde bedrijven. Deze kunt u vervolgens op uw gemakt vergelijken. Dit is een stuk sneller dan dat u zelf op onderzoek uitgaat. Ook bent u bij outplacementopties.nl verzekerd van betrouwbare partijen.