Wanneer het, om wat voor reden dan ook, noodzakelijk is voor uw werknemers om op zoek te gaan naar ander werk is het belangrijk dat zij hier goede begeleiding in krijgen. U kunt ze opvangen, adviseren en begeleiden in een zoektocht naar een nieuwe baan. Het is natuurlijk niet niks voor een werknemer om in onzekerheid te zitten en weer opnieuw te moeten beginnen. Wanneer u kiest voor outplacement laat u uw beste kant als werkgever zien. Outplacement biedt namelijk de mogelijkheid voor een oplossing bij arbeidsconflicten, reorganisatie, ziekte, ontslag en niet passende loopbaanwensen.

Outplacementopties.nl zorgt ervoor dat de keuze voor een outplacementbureau een stuk makkelijker wordt. Bij ons kunt u gratis en vrijblijvend meerdere offertes van outplacementbureau’s aanvragen. Door een outplacementbureau in te schakelen helpt u uw medewerkers verder in de zoektocht naar een nieuwe baan.

Situaties waarin outplacement toegepast kan worden
Helaas komt het vaak voor dat werkgevers werknemers moeten laten gaan. Om de werknemer wat tegemoet te komen kan de werkgever hem of haar opvangen, adviseren en begeleiden. Het is immers vaak een heftige en ingrijpende gebeurtenis voor de werknemer. De werknemer komt in onzekerheid te zitten, vaak letterlijk én figuurlijk. Als werkgever kunt u een outplacementtraject starten. Een outplacementtraject helpt de werknemers in een zoektocht naar een nieuwe baan. In veel gevallen komen ze er zelfs beter uit. Outplacement kan een oplossing zijn in de volgende situaties:

  • Gedwongen ontslag door reorganisatie
  • Langdurige ziekte
  • Loopbaanwensen die niet waar kunnen worden gemaakt binnen de organisatie
  • Arbeidsconflict

Wanneer u denkt aan outplacement kunt u profiteren van verschillende subsidies en uitkeringen die kunnen helpen om uw werknemers weer snel aan het werk te zetten. Onder andere de Belastingdienst kan hier een handje bij helpen. Wanneer u in zee gaat met een outplacementbureau kunnen zij dit soort zaken met u regelen. Zij weten precies waar u recht op heeft en wat de meest voordelige oplossing is.

De beste keuze door te vergelijken
Wanneer u overweegt een outplacementbureau in te schakelen is het zaak dat u een geschikte aanbieder vindt. Dit is niet altijd even makkelijk. Vaak raakt u overweldigd door het aantal aanbieders en is het een hele klus om een overzicht te krijgen in welke aanbieder geschikt is. Het is aan te raden om een vergelijking te maken tussen verschillende aanbieders. Zo weet u zeker dat u de beste aanbieder kiest. Bij outplacementopties.nl bieden we een vergelijkingsservice aan die u veel tijd bespaart. U kunt namelijk vrijblijvend meerdere offertes aanvragen van verschillende outplacementbureau’s. De offertes die u ontvangt zijn exclusief van gerenommeerde bedrijven. Met de ontvangen, overzichtelijke offertes kunt u vervolgens zelf een vergelijking maken. Zowel prijs en kwaliteit worden zo snel duidelijk.