Het is soms niet mogelijk om een werknemer binnen de eigen organisatie te plaatsen wanneer er langdurig verzuim heeft plaatsgevonden, ondanks dat de wet voorschrijft dat er alles aan gedaan moet worden om dit mogelijk te maken. Wanneer er echt geen mogelijkheid bestaat is de oplossing tweede spoor re-integratie. Dit betekent dat er wordt gezocht naar passend werk binnen een andere organisatie. Grofweg kan deze vorm van re-integratie worden opgedeeld in twee verschillende fases die bestaan uit samen maximaal twaalf maanden.

In de eerste fase gaat er vooral aandacht uit naar uw huidige situatie. Hoe is deze ontstaan en hoe ontwikkelt deze zich momenteel. Het is dus zaak om naar het nu te kijken. Een re-integratiebureau gaat samen met de werknemer kijken naar wat de antwoorden zijn op vragen als ‘wie ben ik?’ ‘wat wil ik?’ ‘ wat kan ik?’. Daarnaast wordt er al een stap gezet in wat de mogelijkheden zijn op de arbeidsmarkt. Het is vaak lastig voor een werknemer om in te zien wat er nog mogelijk is. Daarom kan een medewerker van een re-integratiebureau meekijken en advies geven over wat de mogelijkheden zijn. Kortom, een medewerker van een integratiebureau gaat samen met de klant op zoek naar wat passende beroepen zouden zijn.

De tweede fase gaat echt over de toekomst. Er wordt vaak eerst gekeken naar de huidige arbeidsmarkt. Wat zijn hier de mogelijkheden? Daarnaast wordt er veel geïnvesteerd in het netwerk. Ook is een oriëntatie in het werkveld belangrijk. Hierbij hoort uiteindelijk ook de sollicitatieprocedure. Uiteraard verschilt het per integratiebureau hoe deze stappen precies worden doorlopen en hoe intensief de begeleiding is. Daarom is het zaak dat als u overweegt om aan te kloppen bij een integratiebureau onderzoek te doen naar welke aanbieder het beste bij u past.

Wanneer u wat meer informatie wil of serieus overweegt om een re-integratietraject te starten is het dus zaak dat u meerdere aanbiedingen vergelijkt. Dit kan vrijblijvend met outplacementopties.nl. Bij ons kunt u gratis meerdere offertes aanvragen zodat u deze gemakkelijk en snel kunt vergelijken. Zo bent u zeker van een goede keus.

Zowel voor werkgevers als werknemers is er nog meer voordeel te regelen. Veel re-integratiebureaus kunnen u namelijk kosten besparen door regelingen te treffen. Deze regelingen bestaan uit subsidies en uitkeringen. Deze kunnen verlies van inkomsten verzachten en helpen werknemers om weer aan nieuw werk te komen. Een re-integratiebureau helpt u om deze subsidies aan te vragen.

Loonsanctie voor de werkgever
De Wet Verbetering Poortwachter stelt dat de werkgever nogal zijn best moet doen, de werkgever loop namelijk risico om een loonsanctie opgelegd te krijgen vanuit het UWV. Dit gebeurd wanneer re-integratie niet helemaal goed wordt opgepakt. Daarom is het belangrijk om een re-integratietraject samen met een re-integratiebureau te doorlopen. Zeker wanneer er sprake is van re-integratie tweede spoor.

Om u te helpen om tot een goede keuze te komen voor een re-integratiebureau, kunt u bij ons vrijblijvend meerdere offertes aanvragen. Deze offertes, van verschillende gerenommeerde aanbieders, zijn gratis aan te vragen. Door meerdere aanbieders te overwegen kunt u een goede vergelijking maken. Het is slim om verschillende offertes naast elkaar te leggen zodat u tot een goede keuze komt. Zo kiest u voor het beste re-integratiebureau!